Online dating etiquette

Online dating etiquette

Online dating is echt niet zo heel anders dan daten met iemand die je persoonlijk hebt ontmoet. Er zijn onuitgesproken regels en je gedrag kan effect hebben op het leven van mensen. Als het gaat om online dating, denk je misschien dat je alle etiquette uit het raam kunt gooien en dat het niet uitmaakt hoe je je gedraagt. Maar het is niet omdat iemand achter een computer zit dat je je ineens als een hork kunt gedragen. Hier zijn een aantal online dating etiquette die iedereen zou moeten volgen.

Reageer binnen 24 uur op berichten

Als je een bericht hebt ontvangen van iemand die interessant lijkt, reageer dan binnen 24 uur. Zo houd je de communicatielijn open terwijl deze nog vers in het geheugen ligt. Als je nog langer wacht, kan dit een signaal zijn dat je niet geïnteresseerd bent. Als je de etiquette naar een hoger niveau wilt tillen, reageer dan op alle berichten, zelfs op berichten waarin je niet geïnteresseerd bent. Wees op voorhand door het sturen van een eenvoudige “bedankt maar…” opmerking. Het kost weinig tijd en stelt die persoon in staat om verder te gaan in plaats van vast te houden aan de hoop dat u geïnteresseerd zou kunnen zijn.

Geef de ander de tijd om te reageren

Met de onmiddellijke voldoening die we krijgen van online communicatie, weten we dat het moeilijk kan zijn om te wachten op een antwoord. Herinner jezelf eraan dat mensen een leven hebben en dat dingen bezig kunnen zijn met werk, hobby’s en gewoon het leven. Probeer de opvolging onmiddellijk na het versturen van een briefje uit te stellen. Het sturen van een tweede bericht kort na het eerste kan je er arm en wanhopig van maken. Het kan ook uw kansen op een antwoord verminderen.

Wees selectief

Stuur geen berichten naar iedereen, alleen maar voor het belang van…. Bereik degenen die uw interesse echt hebben gewekt. Als je begint te communiceren wanneer ze je meer authentiek en oprecht klinkt dan dat je je geforceerd voelt.

Laat de andere persoon praten

Ja, je potentiële date wil alles over je horen en wie je bent. Maar ze willen ook de tijd hebben om hun verhaal te vertellen. Overheers niet alleen de berichten of gesprekken met informatie over jou. Je date wil een kans om te laten zien wie ze ook zijn. En je moet tijd maken om te luisteren om de wedstrijd te beoordelen.

Wees eerlijk en wees jezelf

Hoewel je jezelf altijd in goed licht wilt laten zien, verfraai je niet te veel. Lieg niet over je beroep, snijd je leeftijd niet met tien jaar en gebruik geen foto die 5 jaar geleden is gemaakt. De waarheid zal uiteindelijk naar buiten komen. Wees wie je bent en wees er trots op!

Etiquette komt in principe neer op één ding, behandel iedereen online hoe je behandeld wilt worden. Wees respectvol, waarheidsgetrouw en zeg niets wat je niet in hun gezicht zou zeggen.

Reacties zijn gesloten.