Tips om veilig online te daten

Tips om veilig online te daten

Online dating blijft bestaan ondanks mensen die beloven het nooit meer te doen – alleen om hun account weken later weer te activeren. Ik heb het al eerder gezegd: Online dating is een vicieuze cirkel. Maar het kan ook gevaarlijk zijn.

Hoewel het zelden voorkomt, kunnen gewelddadige misdaden gebeuren onder online daters. Soms worden mensen erin geluisd om iemand te ontmoeten, bijvoorbeeld om onder bedreiging van een wapen te worden bestolen. In een andere, nog gruwelijker zaak werd een vrouw vermoord en haar resten werden in zuur opgelost door een man die ze op een datingsite ontmoette.

Het beste advies dat ik heb gehoord is van de vrouwelijke machtstank bij de podcast “My Favorite Murder”: “Blijf sexy en laat je niet vermoorden.” Ik bedoel, het is tongue-in-cheek en zo, maar ze zijn serieus. Hoewel de meeste gewelddadige misdaden die gepaard gaan met online dating tegen vrouwen worden gepleegd, moeten mannen ook veilig zijn.

De meeste mensen kennen de basisprincipes om veilig te blijven, maar ik heb een lijst gemaakt met nog een paar goede tips.

Spreek nooit bij je date thuis af voor een eerste date

En laat ze je niet komen halen. Niet op het eerste afspraakje, mensen! Stop die onzin. Doe het gewoon niet.

Spreek af op een openbare ruimte en zorg ervoor dat er andere mensen komen. Als u niet bekend bent met de plaats, doe uw onderzoek, lees recensies op een online dating blog, en probeer een idee te krijgen van de locatie voordat je naar het. Of je kunt zelfs een locatie aanbevelen waar je je meer op je gemak voelt.

Wees strategisch vaag in je datingprofiel

Mijn vrienden, kijk, ik weet dat we allemaal een goede vis proberen te vangen, maar wees voorzichtig. Het is zo gemakkelijk om mensen te vinden met slechts een paar stukjes persoonlijk identificeerbare informatie.

Zet je school niet op de lijst, zet je baan zeker niet op de lijst, en overweeg om je functie niet op de lijst te plaatsen. Vermijd het plaatsen van je volledige naam, als je kunt. Het is zo gemakkelijk om iemands sociale media-accounts (Facebook of LinkedIn) te vinden op basis van zoekopdrachten op naam of functie.

In plaats van specifiek te zijn, geef in het algemeen aan wat je doet. “Ik ben professor aan een universiteit” of “Ik werk in TV en film” of iets dat hen een idee geeft, maar zonder het hele plaatje te schilderen.

Gebruik originele foto’s

Tuurlijk, je hebt waarschijnlijk de meest verbazingwekkende foto die je van jezelf hebt genomen op Bali of in Machu Picchu, en je hebt het gedeeld op Instagram en FB. Geweldig! Maar ik smeek je om deze foto’s niet te gebruiken op je geweldige dating profiel. Hoewel Instagram het misschien niet toelaat dat hun foto’s worden geïndexeerd door middel van zoeken, schrapen veel andere websites Instagram gegevens, en voor je het weet, zijn je foto’s plotseling doorzoekbaar. Nodig je buurman of bestie om een iPhone fotoshoot te doen en je foto’s goed te krijgen.

Het belangrijkste is dat je naar je gevoel luistert

Uiteindelijk kunt u veilig zijn en toch de ergste gevolgen ondervinden. Het is belangrijk om ijverig te zijn en naar je gevoel te luisteren. Als er iets mis voelt, vertrouw dan op dat instinct.

Ondanks alle warmte die online dating van mensen krijgt, gaat iedereen er steeds weer naar terug. Onderdeel van veilig daten is het begrijpen hoe de informatie die je uitspreekt om je te vertegenwoordigen ook gebruikt kan worden om je te onderzoeken. Zelfs als je echt slim bent over online dating en het doen van de juiste dingen, zijn er nog steeds slechte mensen met slechtere bedoelingen die er zijn die kunnen proberen om te profiteren en je te slim af te zijn. Wees voorzichtig, mensen.

Reacties zijn gesloten.